Skip to content

Sensacional Baja Aragón dels germans Escalé

25 Juliol 2013
Guanyaren la categoria Júnior i es situaren en el cinquè i desè lloc absolut.
Amb una climatologia força canviant al llarg de les dues etapes, es va disputar la trentena edició de la Baja Aragón puntuable pel campionat mundial de bajas. Si la tònica general del mes de juliol a l’Aragó és la forta calor i amb uns camins secs que originen molta pols, enguany les pluges ocasionals van alleugerar les dificultats que la pols fa que perjudiqui als pilots participants.
Però no per això la Baja aragonesa va ser menys dura, doncs des del seu inici ara fa trenta anys ha sigut considerada com la prova amb més duresa de totes les que es disputen a Europa. Ja des del principi els germans manlleuencs Escalé es van adaptar perfectament a les pistes per les que discorrien les especials cronometrades, aquesta vegada la major part d’elles per la província terolana i que en les altres edicions tenien el seu recorregut principalment per la província de Saragossa.
Aquesta era la tercera vegada que els Escalé competien a la Baja i ben aviat es van situar en les primeres posicions de la classificació general absoluta, fet molt positiu tenint de competència a varis dels millors pilots mundials de la especialitat en aquesta Baja que tenir la base a Teruel. L’Oriol i enGilbert Escalé pilotaven dues Husqvarna T449 magníficament assistides pel team portuguès Bianchi Prata.
Al final de la Baja, l’Oriol va aconseguir ser el primer pilot de la categoria Júnior i cinquè classificat absolut, tant sols superat per pilots amb molta experiència dakariana com són els Barreda, Guasch i Viladoms. Pel que fa al seu germà Gilbert també va fer una bona Baja, sent segon Júnior i desè absolut.
Una nova gesta dels joves germans manlleuencs Escalé que els serveix per anar adquirint experiència de cara afrontar el Dakar, sens dubte, el seu gran repte.
IMG_0746
Ganaron la categoría Junior y se situaron en el quinto y décimo puesto absoluto.
 
Con una climatología bastante cambiante a lo largo de las dos etapas, se disputó la trigésima edición de la Baja Aragón puntuable para el campeonato mundial de bajas. Si la tónica general del mes de julio en Aragón es el fuerte calor y con unos caminos secos que originan mucho polvo, este año las lluvias ocasionales aliviaron las dificultades que el polvo hace que perjudique a los pilotos participantes.
Pero no por ello la Baja aragonesa fue menos dura, pues desde su inicio hace treinta años ha sido considerada como la prueba con más dureza de todas las que se disputan en Europa. Ya desde el principio los hermanos manlleuenses Escalé se adaptaron perfectamente a las pistas por las que discurrían las especiales cronometradas, esta vez la mayor parte de ellas por la provincia terolana y que en las otras ediciones tenían su recorrido principalmente por la provincia de Zaragoza.
Esta era la tercera vez que los Escalé competían en la Baja y pronto se situaron en las primeras posiciones de la clasificación general absoluta, hecho muy positivo teniendo de competencia a varios de los mejores pilotos mundiales de la especialidad en esta Baja que tener la base en Teruel. Oriol y Engilbert Escalé pilotaban dos Husqvarna T449 magníficamente asistidas por team portugués Bianchi Prata.
Al final de la Baja, Oriol consiguió ser el primer piloto de la categoría Junior y quinto clasificado absoluto, sólo superado por pilotos con mucha experiencia dakariana como son los Barreda, Guasch y Viladoms. En cuanto a su hermano Gilbert también hizo una buena Baja, siendo segundo Junior y décimo absoluto.
Una nueva hazaña de los jóvenes hermanos manlleuenses Escalé que les sirve para ir adquiriendo experiencia de cara afrontar el Dakar, sin duda, su gran reto.
IMG_0742
IMG_6861 IMG_6863 IMG_6866 IMG_6870 IMG_6872 IMG_6874 IMG_6876 IMG_6877 IMG_6879 IMG_6889
IMG_6894IMG_6896 IMG_0735 IMG_0736 IMG_0737 IMG_0745 IMG_0746 IMG_0754 IMG_0755
Anuncis

From → Noticies

Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: